MITT JOBB SOM INSTALLATÖR

8. aug

Ett varierande jobb med god sammanhållning!

Som elinstallatör på Toptemp kan du arbeta med installation av nya elmätare på ett spännande projekt hos Eltel. Rasmus Gullbäck är en av de härliga montörer som jobbar hos oss med just detta! Denna 28-åring från Stockholm bor nu i Dalsland ca. 2 timmar från Göteborg, och har arbetat som installatör hos oss på Toptemp sedan mars 2023. Med teknisk utbildning från gymnasiet, hantverkarerfarenhet från ett tidigare snickarjobb och utbildningen han fått genom jobbet som elinstallatör, behärskar Rasmus rollen med bravur!

– Jag har jobbat här sedan mars och trivs jättebra. Rotations-upplägget med en vecka på och en vecka ledigt passar mig perfekt. Vi får bo på hotell under de veckor vi är på jobb och det blir en väldigt bra gemenskap ibland oss montörer här. Det är nog inte ett upplägg som passar för alla, för man måste vara borta en hel vecka i sträck, men för mig passar det perfekt att lägga fullt fokus på jobb ena veckan för att sedan vara helt ledig nästa. Vi har bra kommunikation med kollegor och ledande installatör - som vi vänder oss till ifall vi har frågor eller stöter på problem. Våra arbetsdagar är långa men tiden går ändå förvånansvärt snabbt! Man börjar hos första kunden redan 07:00 på morgonen och avslutar hos sista kunden ca 12 timmar senare.

En av de saker Rasmus gillar mest med sitt jobb som installatör är den varierande arbetsdagen och gemenskapen med sina kollegor. För även om arbetsuppgifterna vid första anblicken kan verka monotona så får man se nya städer, landskap och områden. Ja, miljöombytet spelar en stor roll och även de kundmöten som han får under sin arbetsvecka.

– Det här är det bästa jobbet jag har haft! Upplägget och det sociala gör att jag känner mig hemma här. Alla är så öppna och välkomnande! Sen att vi får möjligheten att bo på olika hotell inklusive hotellfrukost och hela paketet gör ju att det finns inte så mycket att klaga på!

Rasmus filosofi är att allt blir vad man gör det till. Han vill hela tiden utvecklas och väljer därför att få ut så mycket av arbetsveckan som möjligt, både för att samla erfarenhet men också för att tjäna extra bonus som det finns möjlighet till i detta projekt.

– Efter att arbetsdagen är över drar jag alltid till lagret och tömmer bilen direkt, fyller på med förbrukningsmaterial och förbereder den inför nästa dag. På så sätt vinner jag tid när jag direkt kan starta arbetsdagen med att åka ut till första kund. Alla montörer gör inte så här, men jag vill ha de bästa förutsättningarna och få ut så mycket av arbetstimmarna som möjligt, det är därför viktigt för mig med prioriteringar. Ibland händer det till och med att någon bjuder in dig på fika. Jag kan inte alltid tacka ja, för då tappar jag tid, men det är väldigt trevlig! Min huvudfokus är och har alltid varit självdisciplin, tempo och förbättring.

Rasmus har även ett tips till andra som vill bli bra montörer:

– För att kunna utvecklas och bli en bra elinstallatör får man inte vara rädd för att ställa frågor. Det finns erfarna montörer här som jobbat i branschen länge och jag räds inte för att fråga dem om råd. Jag har därför fått bra tips och tricks för att spara in några minuter här och där och därmed öka mina siffror!

Delar du kanske Rasmus tankar och driv o känner att montörsyrket skulle kunna vara något för dig? Kolla då in möjligheterna hos oss här!

Toptemp Sverige matilda.lindqvist@toptemp.no